2023-09-27
《Bunny Churros》📍葵涌广场去到舖头面前,就见到老板娘好热情咁招呼客人,落单之前老板娘有介绍过依间店舖嘅装修和logo设计系想有一种美式风格,所以就有应用到红白绿的颜色元素,另外亦都有Bunny🐰做依个店舖嘅标志,好有几十年前嘅风格( ̀⌄ ́)顺带一提,佢地嘅churros系经过去西班牙一转🇪🇸而研发同改良出黎的! 😎😎本身心思思唔知食边样嘢好,然后就望到店舖隔离有个每周龙虎榜,而佢排行第一位就系Meow小编几钟意嘅海盐焦糖味,所以就一于去试吓!😎💜白皇后萝想世界🍨🥄 💰$55雪糕和配料🫶包括:喜马拉雅粉红盐糖霜云呢拿雪糕海盐焦糖酱海盐焦糖脆脆糯米糍杏仁粒首先佢哋系好快已经整好咗,一见到个雪糕churros杯满满的就觉得好心心眼↖(^ω^)↗眼见佢系有两旧正正方方的糯米糍,两球好大的手工云呢拿雪糕,几块焦糖脆脆,一个兔仔形状的churros, 面头再沈一啲花生碎,而杯嘅边边亦都有沈到焦糖酱(^^)老板娘有好热心咁介绍食嘅时候可以一啖雪糕再配一啖churros,再加埋旁边的海盐焦糖脆脆就可以一次食到多重口感(^V^)个雪糕杯有糯米糍绝对系加分位,食落去仲要烟烟韧韧,完全系Meo
💜白皇后萝想世界🍨🥄 💰$55
雪糕和配料🫶包括:
喜马拉雅粉红盐糖霜
云呢拿雪糕
海盐焦糖酱
海盐焦糖脆脆
糯米糍
杏仁粒
个雪糕杯有糯米糍绝对系加分位,食落去仲要烟烟韧韧,完全系Meow小编的至爱(*¯︶¯*)🫶
当我哋食第一啖嘅时候,系食到雪糕嘅质感系整到好似雪葩嘅口感,有别于平时食雪糕🍦比较软身或者硬身嘅口感,呢个会比较爽啲冇咁滞,而且带有好香的云呢拿味道👅
依间店的churros有别于其他店舖的churros,食落第一啖系好外脆内软,外面系一咬就脆卜卜,而入面就软心好似啱啱焗好的蛋糕质感咁,再加埋海盐焦糖酱就会更加甜甜哋(o^^o)
另外直得一提嘅系佢地好多款配料都系手工制作!!!(。ì _ í。)例如: 海盐焦糖脆脆、糯米糍、海盐焦糖酱、云呢拿雪糕🥰真系好用心🥹唔怪得之咁正🤤🤤
幸福指数:😻😻😻😻😻/5
白皇后萝想世界