2022-07-11
大排档一直比人感觉系污糟、炎热、昏暗。呢间餐厅就一反传统,营造出干净、凉爽、明亮嘅vibe。夏天成班人re-u又唔想食到成身汗的话,妹记系一个不二之选。-炸猪手份量足够,最岩食肉兽。啖啖肉,仲有旧系连埋骨。 同班熟嘅frd食,又唔怕失态的话可以揸住黎咬,别有一番风味。但味道偏咸,食得多嘅话可能会厌。-煎蚝饼好重口味。但同时都好口香,用黎𩠌白饭一流。同猪手一样,都系咸食得多会厌。所以建议一大班人食先嗌,咁就唔惊食唔晒浪费。-通菜煲啲菜偏干身,可能系唔够新鲜或者煲得太耐。唔会话难食但感觉一般般。-黑椒牛柳粒锅气唔够。同埋太少牛柳粒,薯仔亦都唔够淋,一般水准。呢间始终唔系地舖,锅气可能唔够。但有时真系要取舍,想叹住冷气食大排档就唔可以有太多要求。总结,锅气唔够,但系煎炸野都系高质。希望帮到大家order嘅时候拣到啲岩嘅𩠌啦!
-炸猪手
-煎蚝饼
-通菜煲
-黑椒牛柳粒
锅气唔够。同埋太少牛柳粒,薯仔亦都唔够淋,一般水准。