2016-09-01
朋友系一个月前得到买一送一嘅优惠放题活动,所以寻晚我哋就book咗呢间餐厅试食啦我哋比预定时间早咗15分钟到,好彩个侍应都比我哋提早入去进食,当时都有好多吉枱由外面望入餐厅至入到去坐低,都觉得呢度嘅环境都装饰得唔错,好似置身筑地咁~第一round当然嗌哂我哋想食嘅野食先啦,首先黎到一盘净系放生虾嘅刺食,当时心谂,点解唔放埋三文鱼入去呢?再等多一阵,佢先送黎一盘三文鱼,我好记得当时我系写左要25片三文鱼的,点知最后只系黎左10片 完完全全地缩了水不过d三文鱼都算肥美,而另外刺身好似带子,虾,鲍鱼就认真的麻麻,唔系好新鲜咁。。。第一round我哋都有嗌寿司食,火焰三文鱼黎到都仲系微暖嘅,但最令我失望嘅系鳗鱼寿司,我真系未试过食紧一件唔似鳗鱼嘅鳗鱼寿司,佢块鳗鱼完全薄得可怜过人失望之后都有嗌下小食,一口豆腐同鲭鱼都唔错,蟹子沙津太少蟹子完全捞唔到青瓜,而朋友食嘅鸡翼就表示太咸去到第二round我净嗌三文鱼刺身,仲要强调地写咗3次要20件写到咁,佢冇理由唔比足我挂?哈哈,最后佢真系俾足咁多件三文鱼!满足系第一round食咗花之恋明明系正正常常,第二round再嗌,一睇,真系吓亲,d师傅系咪he
我绝对相信要我番转头再食多一次呢间放题,必定系佢提供嘅任食雪糕,佢地有提供movenpick同haagen-dazs 两个大品牌,比起其他放题都算系非常阔绰!而寻晚食到已经过左限定时间,侍应都冇特别要赶客,可能佢哋夜晚嘅booking都唔算full得好厉害挂@@
不过以咁嘅正价价钱,我谂我会食番其他出名嘅放题餐厅~At least,我可以食番比较新鲜嘅食物