今日天气凉咗想食啲汤粉,成个龙门居同富健剩返呢一间面档有开,城仔记一早收铺。岩岩叫咗碗牛腩牛肺河粉,牛腩同牛肺数量都各有约五件,卖相同份量几好。牛腩同河粉正正常常,但系牛肺就咬极都咬唔烂,质感好似香口胶一样,最后我夹晒出嚟摆喺枱冇食到。埋单𠮶阵,我一路喺银包拎钱一路对收钱阿姐讲「唔好意思多口讲声,啲牛肺好似香口胶咁」,不过我真系O晒嘴,因为佢竟然一句都冇回应,一个「哦」字都无。唔讲唔知仲以为我自己讲紧英文佢听唔明,服务态度「良好」👍🏻BTW可能佢尽管见到我夹晒啲肺出黎系枱都觉得我出声系想R折头挂~见佢咁好服务,我都冇出声,找完钱就行走,心谂唔会有下次。相我就冇影,但如果大家出门好奇心用四五十蚊试下香口胶牛肺,人一世物一世可以一试。

2023-11-13
用餐时段