2015-01-30 684 浏览
海皇豆腐羹走葱,史朋友推介好好味,就试您一试啦,次次都粟米鱼肚羹好闷呢。菜粒、虾仔、鱼块、鱿鱼粒、蛋白、滑豆腐。鱿鱼粒劲脆口弹牙、虾仔都好鲜爽。料唔错、味唔差,厚薄满意,稀左少少,中规中矩。小炒皇,心血来潮想试一试师傅既功架同手艺。韮菜花切到咁细第一次见,整体外观似炒粒粒㖞,要用羹直接毕入口呢。韮菜花、虾仁、鲜鱿粒、虾干、腰果,材料咁熟口面既?咪刚才个海皇豆腐羹,有咁啱得咁乔?定系顺手是鬼旦呢?硬系觉得小炒皇同海皇羹啲料一模一样,师傅偷懒?都系鲜鱿同虾仔啰。虽然我唔多喜欢腰果,但个小炒皇味道真系唔错。韮菜花第一次见切到咁短,系咪方便用羹毕入口呢?整体味道唔系差㖞,卖相系就系有点离奇。鲜鱿有保证,一向都非常嫩脆,虾仁爽口,虾干鲜味香甜,韮菜花爽甜多汁又完全无渣㖞,腰果又香脆。比想象中好食,色香味都有,好食既。食完饱暖笠笠,满足满足!

比想象中好食,色香味都有,好食既。食完饱暖笠笠,满足满足!
海皇豆腐羹走葱
2015-01-20
20 分钟 (外卖送餐)