2023-10-03
因为长辈想打边炉,而同行有台湾朋友,见之前有朋友IG Story黎过个装修几特别, 一直有兴趣黎试下,比朋友食下特色舖。同行4个大人2个小朋友,因为有小朋友比较细食,所以无选择去放题任食火锅。5点几6点黎到walk-in未有其他客人,入座都顺利,职员都会介绍推介食物。唯一觉得有待改善入座时应该同客人讲明用餐时间,最低消费,我地Order左1 round食物之后,估计经理见到我地嗌咁少野,就叫侍应过黎同我地讲有最低消费其实打边炉我唔一定一下子要嗌晒成枱都系食物,成差不多1.5个钟用餐时间同埋入座前理应同客人讲清楚最低消费系几多。小朋友爸爸都疑问一下咁小朋友点计?事后亦再叫侍应clarify一下咁小朋友点计,好似好即兴先有呢个规矩,问个侍应都唔知,要问返经理,要问先最后话2个小朋友计1个大人。建议员工需要well train,唔系净系识得叫人join member , up sell 食物先系staff training.为环境打卡的话可以黎1次,为食好野都可以唔使黎。胡椒猪肚/番茄鱼 鸳鸯汤底唔系太Surprise, 比较普通手切牛颈脊普普通通,无咩肉味游水虾唯一要选择全餐最好,叫做最新
小朋友爸爸都疑问一下咁小朋友点计?
为环境打卡的话可以黎1次,为食好野都可以唔使黎。
手切牛颈脊普普通通,无咩肉味
游水虾唯一要选择全餐最好,叫做最新鲜