💛💛💛私心推介台式剁椒牛肉炖饭💛💛💛今次同屋企人一齐分嚟食,每个人口味唔同所以最推荐嘅食物都唔同😂软壳蟹小汉堡配炸鱼 $168 (翻挞指数:😻😻😻)依个卖相真系一流,打卡最吸晴。其实软壳蟹同炸鱼都正正常常,无太大惊喜,不过呀妹就最钟意依个。炸酒香鸡中翼配特制美乃滋 $98/8只(翻挞指数:😻😻😻😻)依个其实我几钟意,觉得CP值好高,个皮脆脆地食落去肉又够juicy, 酱汁都好特别,虽然冇咩酒香味(?)。 但上次同朋友嚟食,同埋今次同屋企人嚟食,不约而同都得到相同评价:好似KFC脆鸡😂 台式剁椒牛肉炖饭 $158(翻挞指数:😻😻😻😻😻)个人最喜欢依个,有少少麻辣味劲开胃。同埋炸藜麦配上Creamy既Risotto令口感好丰富。啲牛都好出色,够入味。 简言意之,最令我念念不忘嘅就系呢个炖饭龙虾明太子鲜虾番茄炖饭 $188 (翻挞指数:😻😻)依个明太子既味道不太出,边食边觉得只系加左龙虾做拌碟既蕃茄味Risotto,可能口味问题挂😗 呀爸就最钟意哩个饭波特菇牛肝荤松露炖饭 $158(翻挞指数:😻😻😻)如果钟意食菇既话依个就啱晒你,整体上味道比起另外两碟淡,但就因为咁炸藜麦作用就好大。香蕉莓莓
💛💛💛私心推介台式剁椒牛肉炖饭💛💛💛

软壳蟹小汉堡配炸鱼 $168 (翻挞指数:😻😻😻)
软壳蟹小汉堡配炸鱼

炸酒香鸡中翼配特制美乃滋

台式剁椒牛肉炖饭 $158(翻挞指数:😻😻😻😻😻)
台式剁椒牛炖饭

龙虾明太子鲜虾番茄炖饭 $188 (翻挞指数:😻😻)
龙虾明太子鲜虾番茄炖饭

波特菇牛肝荤松露炖饭 $158(翻挞指数:😻😻😻)
波特菇牛肝荤松露炖饭

香蕉莓莓 🍌 $58 (翻挞指数:😻)
冇晒是日精选同杂莓乳酪下拣咗呢杯oat milk shake,普通到连相都懒得影。除非你系超级钟意香蕉味, 否则都可以唔使嗌呢杯因为香蕉味超级重。上次嚟𠮶阵就嗌咗杯杂莓乳酪 ($58)𠮶杯反而几推荐😜

✅整体黎讲环境舒服,空间够大,楼底够高成件事已经加晒分。不过现场环境其实偏嘈,所以唔好expec可以好似平时细cafe咁好chill咁倾到计。
✅同埋不得不赞既真系即叫即整,虽然变相等候时间会耐左,但热辣辣咁上碟好正。

-----------但-----------

💢咆哮位1:十万个黑人问号点解要加一服务费。
要自己出去嗌餐拎餐具拎碟同埋斟水都唔紧要,但佢两三位员工企喺出餐位倾计都冇人fill叉, 结果要行出去第二次嘅时候同职员讲冇叉先走去fill。
仲有啲碟摆到成枱都系,空碟已经突登放近走廊位比员工收,但过左5分钟经过既员工都冇想收走既意思,最后忍唔住出声麻烦收一收碟先帮手收走。

💢咆哮位2:Appetizer最后先上真系食完餐饭再开返个胃
Appetizer顾名思义系前菜,但个炸酒香鸡中翼竟然系最后先黎,仲要系大家啲饭都食得七完八八时先上,依个真系有啲失望:(

⚠️另外温馨提示:
要带现金//