2024-03-13 2193 浏览
久仰老闆娘米線大名,係平日夜晚8點多到見人龍唔係好長就排隊試試佢。早前已經聽過朋友講呢間舖頭即使入邊有位都唔會逐個逐個帶位入座,會係一批人走咗,一批人入座咁。我地排隊嗰時前面大概有10個人,見有幾檯人走咗,我地都慢慢行前,大約用半小時就坐低。Staff會係你排隊嗰時俾定紙仔你揀嘢食,米線黎講餸嘅選擇真係好豐富🤩而且係其他米線舖頭少見嘅;我地揀咗5個餸配兩碗米線,加兩支本地製作嘅飲品,飲品價錢偏高,雖然係真材實料但味道唔夠,可能飲開吖媽煲嗰啲太好飲😂又等咗大約20分鐘先有餸黎,送黎先發現全部都係炸嘢🤣🤣唔放湯都算細心嘅先黎嘅係吉列豬排同反斗蝦膠豆卜-豬排外皮炸得脆,入邊肉質都唔會炸得過老,係米線餸黎講算高水準-反斗蝦膠豆卜都好脆,炸得幾香,但冇乜蝦味再黎係招牌酥炸雞球同魚肉腐皮卷-雞球炸得唔錯👍🏻肉質彈牙,仲保留到肉質,的確可以作為招牌-魚肉腐皮卷表現就大失所望😞本身好鍾意食腐皮卷,但個魚肉好似唔新鮮有陣粟味😢份量咁少我地都剩咗一半😔等到啲炸物食到一半先上到兩碗米線第一碗係蒙古湯(BB辣)湯底開頭覺得一般,米線就幾爽口彈牙嘅,會好食過連鎖米線餐廳;而個湯底食食下都慣左(草原)陣味😂不知不

先黎嘅係吉列豬排同反斗蝦膠豆卜
-反斗蝦膠豆卜都好脆,炸得幾香,但冇乜蝦味

再黎係招牌酥炸雞球同魚肉腐皮卷
-雞球炸得唔錯👍🏻肉質彈牙,仲保留到肉質,的確可以作為招牌

等到啲炸物食到一半先上到兩碗米線
第一碗係蒙古湯(BB辣)
湯底開頭覺得一般,米線就幾爽口彈牙嘅,會好食過連鎖米線餐廳;而個湯底食食下都慣左(草原)陣味😂不知不覺就清晒!

下邊就係麻辣胡椒湯米線(BB辣)
入邊有第五個餸——豬軟骨,都幾好食,個人覺得好食過炸物🙈
呢碗湯底可能有胡椒嘅關係,幾時嗌BB辣都非常之辣(平時食到譚仔3小)麻到男朋友一直complain最後食唔晒🤣🤣不過食得辣嘅朋友仔應該會覺得幾好食,可以一試。

總結:食物水準一般,餸嘅話就推介雞球,豬排&豬軟骨;但我覺得價錢偏貴,應該可以有更好嘅選擇;如果人龍唔係好長再試啦,等一個鐘以上又嗌到唔鍾意食嘅餸會好失望🙈🙈🙈
2024-03-07