2024-05-17
先礼后兵,先同大家讲讲我兜今日点解会去到火炭嘅相马日式火锅度食饭。原来今日系我妈妈生日,我哋就拣左呢间海鲜火锅跨任食放题嚟为我妈生日庆祝!🥘芝士龙虾汤茶碗蒸,原只龙虾夹上薄薄嘅芝士,入面仲有软滑嘅蛋汁,一啖咬落,鲜甜龙虾肉同蛋香味一齐入口,简直系层次好丰富。然后就系任食惹味龙虾鸡煲🦞啦!龙虾同鸡肉一齐煲,鲜甜嘅龙虾肉配合鸡汤嘅浓厚,味道融合得完美无瑕。🐚极尚龙虾蒸海鲜拣咗好多款海鲜嚟蒸包括有龙虾, 鲍鱼,鱼,贵妃蚌,扇贝,虾等等,每一款海鲜都好鲜,滋味实在嘅无比。美国特选牛肩胛同埋优质猪肉🥩,无论系口感定系风味,都无得顶。食落种肉质滑口,而且猪肉嘅香味更加突出,真系好难以形容嘅美味。🦪广岛蚝摆落嘅首上面,先有种脆口生猛嘅口感,再加上 oyster呢款新鲜海鲜嘅天然咸香,真系好过瘾。海虾🦐,蟹棒,水鱿等海鲜种类齐全,为今晚嘅饭局增添咗多一丝海洋嘅气息。 相马日式火锅呢个场地环境舒适又宽敞,用餐环境宁静,而且食材种类齐又新鲜,加上价钱公道,绝对适合款待亲朋好友。我哋全家都好格意呢间相马日式火锅,我哋下一次都会再次光顾。👍🎉🎊
然后就系任食惹味龙虾 鸡煲🦞啦!龙虾同鸡肉一齐煲,鲜甜嘅龙虾肉配合鸡汤嘅浓厚,味道融合得完美无瑕。