2014-11-12
猫爪子美食1) 冻鲜果茶2) 玉米里肌起司可颂3) 草莓冰淇淋松饼价钱HK$120/人猫爪子希望记下喜欢的香港食物难得早收工,又难得朋友收早,系星期2既17:45终于见到一刻唔洗排队的咖啡弄上到楼就俾一班热情同讲普通话的待应吓一吓.. 一开头以为佢地呢到平时太多自由行, 唔理咩人都讲左普通话先, 到最尾谂真D可以佢地系想形造一个台湾的气氛吧, OK fine讲返正题草莓冰淇淋松饼, 其实我认为自己都算几大食既, 四件绝对难唔到我, 叫左一碟同朋友开心share. 松饼上到既时候热腾腾, 切落去都好松软, 有好香的蛋香味, 点少少溶左的雪糕真系非常可口, 佢既士多啤梨雪糕中间都系有果肉的, 雪实左好有咬口, 而一粒粒的士多啤梨好红好甜! 但系最后我发现呢碟野女仔真系share 会好一点, 一人两件都已经饱到上心口!! 同埋上到台要快D吃, 我有一件遅左食, 耐左就开始硬左冇咁好食, 一系就叫待应安排迟一点先上玉米里肌起司可颂都好可口, 呢碟系咸食嚟, 牛角包夹著ham、蕃茄、粟米、火腿再伴沙律菜, 叫既时候又以为细细碟啦, 点知个包又系成只手掌咁大. 虽然我唔可以豪迈地一次过一啖食晒咁
1) 冻鲜果茶
2) 玉米里肌起司可颂
3) 草莓冰淇淋松饼
价钱
HK$120/人
猫爪子希望记下喜欢的香港食物
讲返正题 草莓冰淇淋松饼, 其实我认为自己都算几大食既, 四件绝对难唔到我, 叫左一碟同朋友开心share. 松饼上到既时候热腾腾, 切落去都好松软, 有好香的蛋香味, 点少少溶左的雪糕真系非常可口, 佢既士多啤梨雪糕中间都系有果肉的, 雪实左好有咬口, 而一粒粒的士多啤梨好红好甜! 但系最后我发现呢碟野女仔真系share 会好一点, 一人两件都已经饱到上心口!! 同埋上到台要快D吃, 我有一件遅左食, 耐左就开始硬左冇咁好食, 一系就叫待应安排迟一点先上 玉米里肌起司可颂都好可口, 呢碟系咸食嚟, 牛角包夹著ham、蕃茄、粟米、火腿再伴沙律菜, 叫既时候又以为细细碟啦, 点知个包又系成只手掌咁大. 虽然我唔可以豪迈地一次过一啖食晒咁多配料, 但我分开慢慢食都觉得佢地的材料味道各有千秋, 恰到好处, 而我觉得佢灯黄色的芝士酱汁就是连系所有食材的精华所在 冻鲜果茶, 本身我叫走冰的, 但待应应该听唔清楚俾左少冰我, 算啦, 我自己"不"走D冰落另一杯清水到, 虽然系咁, 过左15分钟, 竟然有另一个女待应走过嚟帮我换左一杯新既清水, 的确个下感受到佢地的贴心而立即开心番晒, 加晒分!
呢Jar冻鲜果茶最少都有500ML, 容量之大岩晒我地坐系到慢慢倾计, 味道唔算太甜, 饮完再食埋D水果觉得好fresh.
总括一句: 妈呀我终于食到咖啡弄! 又真系几好食㖞, 抵佢咁多人排队, 抵佢发达啦!