2016-08-23
台风妮妲今次袭港,令我开心既系多左半日上昼假,但同时下午又要匆忙赶番工。有咁耐风流,有咁耐 ......用半日时间做成日既野真系赶头赶命。好在收工大部分餐厅都有营业,于是同同事拣左间食小菜既餐厅relax下。餐厅位于大角咀,由旺角地铁站行过去其实都好快。呢度主打晚饭小菜,同时又有海鲜。冬瓜盅原个冬瓜盅卖相吸引,设计上亦有花心思。店员会主动分汤,服务唔错。至于汤既用料都几多,饮落清甜,系夏日饮汤水既一个好选择。粉丝蒜蓉蒸黄金贝本身黄金贝大大只,粉丝同埋蒜蓉又够丰富,令到整体口感有所提升,食落蒜香味浓。秘制香辣鲜鸡煲鸡煲用料都几丰富,见到整个煲材料十足。鸡占既比例都几多,加埋有秘制既香辣味已经比鸡充分吸收,食落又辣又惹味。沙律明虾球先将虾球炸好,再加上沙律酱。虾球本身外皮脆,内里爽口。而沙律酱既减轻左煎炸既感觉,又可以令虾球食落更开胃。椒盐鲜鱿椒盐鲜鱿既份量都几多,而且够镬气。望住金黄色既椒盐鲜鱿同我挥手,真系忍唔住要食。椒盐鲜鱿炸粉唔厚,鲜鱿新鲜,味道有d似避风塘炒既感觉。腐乳通菜好多时为左感觉健康少少,食小菜都会叫番一碟菜。腐乳通菜既腐乳味唔算好强烈,可以放心食,而且通菜唔老,都几嫩口
有咁耐风流,有咁耐 ......
用半日时间做成日既野真系赶头赶命。
好在收工大部分餐厅都有营业,于是同同事拣左间食小菜既餐厅relax下。 餐厅位于大角咀,由旺角地铁站行过去其实都好快。 呢度主打晚饭小菜,同时又有海鲜。
鸡煲用料都几丰富,见到整个煲材料十足。鸡占既比例都几多,加埋有秘制既香辣味已经比鸡充分吸收,食落又辣又惹味。 沙律明虾球
好多时为左感觉健康少少,食小菜都会叫番一碟菜。腐乳通菜既腐乳味唔算好强烈,可以放心食,而且通菜唔老,都几嫩口。
虽然今日打风只番半日工,但仲攰过平时番足全日,食饱真系系时候要番去抖抖。