2019-07-24 442 浏览
七月系同好姊妹共同生日月, 一年一度既生日庆生, 当然要拣食得睇得坐得舒服倾得开心为主.姊妹最爱搜寻特别打咭靓靓玚地, 今年拣左呢度.早四日前电话预约, 到约定当日有whatsapp再confirm booking, 再另附详细地点指示, 我俩路痴都可轻松揾到地方系旧式唐楼, 行楼梯上两层一望已见到.Book左2:30, 店员安排好座位, 因为室外30几度天气下揾地方再行两层楼梯既关系, 佢地好细心的比左两部手提风扇我地吹下降下温Order好食物后就同姊妹四围影, 可能系weekday既关系, 连埋我地共三枱客, 唔驶点怕影到人多过景. 地方唔算大, 影相位有约三个位置, 其实也相差无几, 因为都系一大堆假花堆砌影完一轮相店员就上食物, 拣左个靓靓铁塔set同跟餐热花茶 (玫瑰红茶同香桃红茶).花茶配上靓靓英式茶具, 热茶系无限添饮.先吃杯仔沙律醒胃, 之后食咸点. 酥饼类保持脆脆的, scone略为硬.甜点方面, 朱古力慕丝杯, 面层朱古力酱比较漏, 再食慕丝就甜上加甜, 好在有热花茶饮用冲淡一下. 唧花cupcake上既奶油唧花可能因为放在最后先食, 所以开始微溶, 蛋糕仔部份颇硬
姊妹最爱搜寻特别打咭靓靓玚地, 今年拣左呢度.

地方系旧式唐楼, 行楼梯上两层一望已见到.

花茶配上靓靓英式茶具, 热茶系无限添饮.

先吃杯仔沙律醒胃, 之后食咸点.
酥饼类保持脆脆的, scone略为硬.
甜点方面, 朱古力慕丝杯, 面层朱古力酱比较漏, 再食慕丝就甜上加甜, 好在有热花茶饮用冲淡一下. 唧花cupcake上既奶油唧花可能因为放在最后先食, 所以开始微溶, 蛋糕仔部份颇硬.
2019-07-23
庆祝纪念