2017-07-02 2415 浏览
之前听人讲这间意大利餐厅都好出名, 自己就未试过, 所以今次妹妹生日决定来试这间餐厅, 在九龙香格里拉酒店内地点都好方便。 一早订咗window seat, 餐厅内的装潢 是一贯classic 作风, 不是那么特别但因为坐近窗边,感觉都比较宽敞舒适。接著西人经理为我们介绍一些美食, 他介绍的食品真的唔错, 当中最有印象 一个厚切炸猪扒 配衬火箭菜醒胃汁, 其实系张火箭菜榨成汁配以柠檬汁蜜糖调制而成,酸酸涩涩非常之开胃, 他说配衬这个炸猪扒食后就冇咁肥腻, 果然是绝配呀。 同埋佢哋嘅 parma ham 配水牛芝士都非常之嫩滑, 别外海鲜汤同海胆 risotto 做得好好味,因为海鲜食材好新鲜。 整体食物水准都好好,可以谈天说地美酒佳肴真好
。 同埋佢哋嘅 parma ham 配水牛芝士都非常之嫩滑
parma ham配水牛芝士
2017-02-10