2019-05-27
今日终于都约到一个好耐无见嘅好姊妹出嚟呀食饭,赖得老公同姊妹撑台脚。姊妹系九龙个边番工,佢选择左系尖沙咀个头聚餐。餐厅嘅位置都有少少难揾,系一栋商厦入面,装潢行简约风。菜式嘅选择有好多,花多眼乱,可以叫套餐又或者单点。2个女孩子食量唔系好大,叫2个餐又感觉好似太多,所以最尾都系叫一个餐再加份牛扒。是日餐汤系南瓜汤,非常浓郁,又厚身!面包盘系附送嘅,我地好欣赏会焗番热先上枱,热辣辣嘅面包特别好食!黑色个块食落似饼干质地脆身嘅,味道带点辛辣。红鲭鱼沙律鱼块好大件,煎得好嫩滑。沙律菜非常新鲜,餐厅亦标明系全用水耕种植!香煎8oz西冷卖相煎得好靓,我地叫左五成熟,切开非常粉嫩,咬落去啲肉汁涌出嚟,姊妹大赞非常好食!焗烧大啡菇,焗酿带子,虎虾意大利饭伴龙虾汁呢个嚟到同我地嘅想像中不一样,不过摆碟几靓。意大利饭酿入大啡菇食法原来都几食,海鲜煎得几香脆,唔好以为睇落份量唔多,但食落其实都几多饭嫁,够晒饱有余!餐饮坐下坐下都全场满晒,有好多枱都似系几个好朋友嚟聚餐,所以最尾个环境变得无甘静。
姊妹系九龙个边番工,佢选择左系尖沙咀个头聚餐。
餐厅嘅位置都有少少难揾,系一栋商厦入面,装潢行简约风。
菜式嘅选择有好多,花多眼乱,可以叫套餐又或者单点。
是日餐汤系南瓜汤,非常浓郁,又厚身!
红鲭鱼沙律
香煎8oz西冷
焗烧大啡菇,焗酿带子,虎虾意大利饭伴龙虾汁
餐饮