每个人都有不同的僻好,有的人好喜欢榴梿/臭豆腐,亦有些人之讨厌,好奇怪,而自己喜欢的其中一款就系椒盐骨,其实只不过系猪扒斩件,走油后,用些少蒜蓉、辣椒丝、盐翻炒,但每间食店总会有些变异,通常有三种方法:先前讲过的;第2种系落辣椒酱或辣豆板酱,呢种系唔buy;第3钟系猪扒炸过后落炸蒜片切碎加好细条辣丝,系好野味,不过收汁收得太劲,冇晒肉汁。星期一放工后去跑步,之后休息足够便光顾香港好多分店的港式典型茶餐\厅,一来好耐冇帮衬,二来再试下佢\地既水准如何。佢\用前段的第1种方法,猪扒唔算松化,放心还赵得落口,大大条辣丝,唔系咁辣,湿湿地,送饭的少少汁捞下都不知食过隐,质素我自己觉得系中上。39蚊加饭及冻饮在区内既茶餐\厅来讲,已经叫贵,但咁好味,俾多少少点会介意。另外这里芺蓉煎蛋亦做得相当不错,值得一试。