2016-01-11 735 浏览
去尖沙咀一定食德发去尖沙咀一定食德发去尖沙咀一定食德发好记得第一次吃完德发,就觉得有种相逢恨晚嘅感觉。又记得有段时间系尖沙咀番10日工,跟同事就系食住德发度过难挨的10日。所以德发对我来说除了味道,也有回忆。已经唔知系第几次嚟食,今次撞啱星期六午市,人特别多,等了好一回儿都未有枱。但,伙记仲心急过你,「呢度有两位」、「呢度睇下可唔可以坐到?」务求大家唔使等太耐就可以坐底。终于坐底,男友嗌咗个东莞,我就嗌牛丸杂米,再加碟油菜。唔洗两分钟,两碗米粉送上,先试下个汤先,有超劲牛肉香味,味浓但唔会好咸同太油。牛丸超弹牙,入面有小小小小芫茜,虽然唔食,但我觉得加咗反面可以吊出牛嘅香味,唔错。牛杂太丰富,每款有两旧,仲要系大大旧!最中意食牛胃,值得一赞系啲牛杂真系好干净,因为完全食唔到内脏果种臭味。米粉弹牙唔会腍,我喜欢!最后我地仲叫多个奶酱多先走人!

去尖沙咀一定食德发

最后我地仲叫多个奶酱多先走人!

2016-01-09