2019-06-25 154 浏览
每到星期一,工作总系密密麻麻,由于听日去旅行既关系,今晚又系简简单单一餐就算,谂唔到食咩既关系,又想快靓正、快快手食完执行李,我又去左我既食堂-唐记,近排真系食得好密,食过咁多间唐记,其实每间既味道都差唔多,但计服务,呢间真系最好,啲姐姐个个都好好笑容,好有礼貌,而且佢地啲动作真系好快手,今晚8点半去到都仲系排长龙,不过姐姐动作好快,唔驶等好耐已经可以买到,呢样真系要俾一百分。今晚我买左个凤爪排骨饭、虾饺、鹌春蛋烧卖、鸡扎同奶茶返屋企同我妈食,因为呢间店人流多,所以点心可以新鲜出炉,就算外卖返到屋企都保持到够热,本身都钟意唐记啲点心,因为真系足料、又抵食又大碟大大件鸡扎包住芋头、猪肚、鸡肉等,呢度既芋头系好粉,而且大大旧,唔会瘀瘀黑黑,鸡肉又系大大件;鹌春蛋烧卖就唔系度度地方都有得卖,一碟三粒,每粒都好足料又大粒;虾饺我就第一次买,一碟三粒,皮够薄,够大粒,唔错;凤爪排骨饭就好正常,好多时我都会买呢个饭,因为贪佢有两样𩠌食,而且又会配埋椰菜都算健康;最后买左樽奶茶,糖分唔太高,无添加,最重要系都算几滑。

虾饺我就第一次买,一碟三粒,皮够薄,够大粒,唔错;
最后买左樽奶茶,糖分唔太高,无添加,最重要系都算几滑。
2019-06-17
5 分钟 (外卖自取)
  • 鹌春蛋烧卖
  • 鸡扎