2018-09-08 153 浏览
系乐富打波前同朋友先食个饭,系乐富唔知有咩食,只好系个有盖平台到求其揾间食。入黎食个上海面加啲小食一阵打波就刚刚好啦~ 呢两个小食系轻盈份量,我地相信个熏蛋系鸭蛋,熏蹄中间比较多肥膏但系呢两个小食系比较好食既菜了。担担面同排骨拉面个面都算合格但唔够烟靭,排骨都算大份,我自己叫担担面都加左一份排骨。担担面个汤都算唔错,味道几平衡。跟住落黎系最差既包点部门,小笼包好厚皮,好似啲旧式上海店个种小笼包,但依家好多店铺都做到皮薄多汁,所以呢个小笼包令我好失望,太'老‘啦~生煎包个底好似冇煎过咁,入面好厚既包又冇肉汁,好似食紧菜肉包咁。总结上海佬佬啲包点做法太旧式,令佢分数大打折扣,其他菜式都只系中规中矩,唯一比较推崇既系佢服务态度唔错,但本人未必会再光顾啦。

熏蹄伴粉皮,糖心熏蛋
担担面
排骨拉面