2012-04-30 16 浏览
下午茶时段平日都要等一阵先有位; 店内灯光比较阴暗, 台与台之间比较近云吞汤拉面 (上海菜肉云吞, 多菜少肉, 拉面系幼身比较有少少爽口的上海面, 配料有蛋丝, 芽菜, 红萝卜丝, 荷兰豆; 汤底清甜, 加少少豆办酱都几好食)虾米肉丝炒拉面 (拉面系粗身烟韧, 合我口味, 上海式炒面就系要咁样用浓浓既酱油炒起先正! 配有普通既肉丝, 值得一提的是佢既虾米唔系普通平时食开个d虾毛, 佢真系有成只赤米虾咁大既"虾米", 味道就唔似正式个d虾米咁香, 不过好似食日本零食个d成只虾仔咁, 几过瘾) 煎牛肉包 (热辣辣涨卜卜, 包皮脆口, 正! 不过牛肉方面就差左d, 可能腌得劲得滞, 都无乜牛味, 肉汁又无乜, 唔驶惊爆汁); 豆浆 (有豆味唔太甜)
2010-07-08