2017-07-28
某日睇饮食专页介绍金域假日酒店嘅中菜厅30周年志庆,推出多款$19.8点心优惠。由于妈妈一直想试酒店嘅中菜厅,七月头打电话book 位无人接听,唯有Walk-in 去碰碰运气啦!结果当然是Full booking , 咁就立即book 定两星期后嘅位再带婆婆妈妈去饮茶。酒店商场的宣传板~食物真系如实描述门面都几有气派,左右两旁有中式大花瓶摆设侍应安排咗我地坐卡位因为两老行动不便,呢个安排妥当,坐得舒适一入座台上已有一壶热水,而下面系蜡烛保温器,不过当时无点著。餐前小食-腰果,都几香口,但可惜无其他选择。碗筷都好整洁,中式台垫感觉好雅致。好啦~睇吓$19.8点心有咩选择先?wow选择都唔少㖞,虽然无招牌虾饺,但有烧卖同松露带子饺都好吸引。仲有多款旧式酒楼甜品选择,唯一失望嘅系无咗袖珍钵仔鱼肠蒸蛋听闻系必试架。未知系咪成本太高Cut 咗?Any肥,叫点心先!先叫松露带子饺,食物同海报一样架~皮薄而且新鲜热辣,皮唔痴筷子,做得好靓绵花鸡清清地黄沙猪膶肠粉猪膶够爽滑叉烧焗餐包就普通d,后来仲点咗凤爪、合桃露。合桃露清甜都唔错嘅~如有提供迷你粉面饭就Perfect啦!因为30周年志庆座位较紧张,
酒店商场的宣传板~食物真系如实描述 门面都几有气派,左右两旁有中式大花瓶摆设 侍应安排咗我地坐卡位因为两老行动不便,呢个安排妥当,坐得舒适 一入座台上已有一壶热水,而下面系蜡烛保温器,不过当时无点著。 餐前小食-腰果,都几香口,但可惜无其他选择。 碗筷都好整洁,中式台垫感觉好雅致。 好啦~睇吓$19.8点心有咩选择先?wow选择都唔少㖞,虽然无招牌虾饺,但有烧卖同松露带子饺都好吸引。仲有多款旧式 酒楼甜品选择,唯一失望嘅系无咗袖珍钵仔鱼肠蒸蛋听闻系必试架。未知系咪成本太高Cut 咗?Any肥,叫点心先!先叫松露带子饺,食物同海报一样架~皮薄而且新鲜热辣,皮唔痴筷子,做得好靓 绵花鸡清清地 黄沙猪膶肠粉猪膶够爽滑 叉烧焗餐包就普通d,后来仲点咗凤爪、合桃露。合桃露清甜都唔错嘅~
如有提供迷你粉面饭就Perfect啦!
因为30周年志庆座位较紧张,一定要book 定位,但电话长期难接通,建议亲身去订位最好!(或托附近返工朋友人肉代订)另外平日中午饮茶限时一个半小时,想坐耐D就唯有过咗30/8 再去啦!