2017-12-15
由于筹备婚礼,我个人无论physical定mental 都已经collapse,未来老公为咗鼓励我,系我心仪嘅舖头买咗3千蚊野我,仲俾我系希慎任拣食一间野,结果我拣咗呢间嚟食任食火锅,婚前最后放纵 ! 今日系星期日,6点去到都仲系无乜人,唔知系唔系呢间野算系高层无乜人等,所以我好轻易无book位又唔使等位就入到去。同旺角尖沙咀一样,都仲系好多野拣,而且甜品亦都比两间舖头多咁~ 饮品柜依然系壮观,放到好似便利店一样,仲有好多特式野拣。我地叫咗𠮶个锅系博多猪骨,其实我本来以为系奶白色架,但谂谂下,𠮶啲应该系用嚟食面,佢一上嚟𠮶时,都闻到阵阵嘅浓汤香味由于我地今次食𠮶个系有海鲜嘅套餐,佢为咗令到我地食到海鲜最美味嘅时间,系俾咗个小漏斗我地计时,呢个算系同其余两间唔同嘅地方当然即刻要试嘅系极上澳洲和牛啦~ 我都系为咗佢先拣呢个餐jar ~ 店家完全系不惜工本,排到咁鬼靓~ 单系食呢碟野系出面至少都$328啦~ 入口真系好有牛味,而且油脂分布平均,食唔停口呀~ 当然我都有叫到佢地嘅特级美国豚腩肉同埋精选巴西鸡腿肉,唔知系唔系豚腩肉切得好薄,容易入口又唔鞋口,鸡腿肉都无乜雪味。今次嘅主角系呢盘无上
饮品柜依然系壮观,放到好似便利店一样,仲有好多特式野拣。
由于我地今次食𠮶个系有海鲜嘅套餐,佢为咗令到我地食到海鲜最美味嘅时间,系俾咗个小漏斗我地计时,呢个算系同其余两间唔同嘅地方 当然即刻要试嘅系极上澳洲和牛啦~ 我都系为咗佢先拣呢个餐jar ~ 店家完全系不惜工本,排到咁鬼靓~ 单系食呢碟野系出面至少都$328啦~
入口真系好有牛味,而且油脂分布平均,食唔停口呀~
今次嘅主角系呢盘无上限添加嘅海鲜拼盘,每样野都真系有返咁上下SIZE,大海虾嘅直径有我成只手掌咁长,仲有啲广岛蚝啊、帆立贝啊、翡翠螺啊咁~
呢只海虾啲虾肉好结实,入口爽口,而且个虾头劲多膏
平时啲任食帆立贝多数好似手指甲咁大,但系呢度𠮶啲直径起码有4cm ! 入口无雪味,而且贝肉又无渣,帆立贝群边又有咬口。
翡翠螺嘅螺肉都有返咁上下大啊~ 平时𠮶啲 自助餐4百几蚊都系限时供应,呢度就无呢样野~ 入口烟韧再加上浸过个浓汤,真系好好食啊~
我最意想不到嘅系呢个日本鱿鱼,本来觉得应该系啲cheap野,但系食落又几过瘾,好鬼爽口,唔系放咗劲耐𠮶啲酸缩野~
总括嚟讲,铜锣湾店都无令我失望,仍然keep住个水准 !!! 令我呢餐啲卡路里都吸收得几抵~