2018-07-07 1437 浏览
今日难得屋企齐人,冇人要返工或者加班,当然要就阿爸阿妈去食中菜等佢哋开心下!阿妈话依间〈迦拿名荟〉新装修,决定上去试下。成个场地粉粉紫紫,全场无柱设计,楼底又够高,确实摆酒一流。仲有大吊灯,熄晒灯进场一定好靓平常日子食晚餐可以拣套餐,价钱几抵。海鲜都唔贵喔其他小菜都好抵食,大部分都唔过一百蚊。如果多人都可以拣一围围嘅套餐,有老虎斑喔平常一家人食饭唔使下下叫咁贵嘅。经理推介之下叫咗一个拔丝咕噜肉,又真系几好食㖞!绝对做到拔丝嘅效果,而且咕噜肉外层唔会畀酱汁浸到淋晒,保持到香脆,肉质唔干不柴,唔怪得系镇店之宝。仓鱼平时喺屋企多数清蒸,今次竟然可以食到香煎!识煮饭嘅人都知,要将一条鱼煎得干爽,技巧的确不少,今次呢条仓鱼可以话系煎得完美!结实不松散,外皮香脆,味道亦咸咸香香咁,好惹味。鱼香茄子不嬲都系我嘅最爱,今次当然不能放过。WOO!!茄子大大条加埋d炒过既肉碎,香香辣辣又惹味,送饭真系一流屋企人话干扁四季豆亦整得唔错,但我本身唔食四季豆所以唯有睇住屋企人将佢哋全碟清晒,应该味道不错哦。小菜价钱唔贵,环境亦靓,下次一家人食饭可以再嚟。

阿妈话依间〈迦拿名荟〉新装修,决定上去试下。

成个场地粉粉紫紫,全场无柱设计,楼底又够高,确实摆酒一流。

仲有大吊灯,熄晒灯进场一定好靓

平常日子食晚餐可以拣套餐,价钱几抵。

海鲜都唔贵喔

其他小菜都好抵食,大部分都唔过一百蚊。

如果多人都可以拣一围围嘅套餐,有老虎斑喔

拔丝咕噜肉

平常一家人食饭唔使下下叫咁贵嘅。

经理推介之下叫咗一个拔丝咕噜肉,又真系几好食㖞!

风味煎咸鲜仓鱼

仓鱼平时喺屋企多数清蒸,今次竟然可以食到香煎!

鱼香茄子煲

鱼香茄子不嬲都系我嘅最爱,今次当然不能放过。

干煸肉碎四季豆

小菜价钱唔贵,环境亦靓,下次一家人食饭可以再嚟。
拔丝咕噜肉
风味煎咸鲜仓鱼