2017-11-27
今晚突然又口痕想食拉面,Or左阵揾到呢间以达摩做吉祥物既拉面,见几得意,价钱又合理就黎试下店舖地方大,装潢舒服整洁,空间感足够,比起台风/彩舒服好多。餐厅都保留日本既文化,有置物篮俾客人摆袋同一般拉面店一样,拉面都可以选择硬度、汤底浓度、同配料多少,但建议可以增加拉面份量既选项,无论大食细食既客人都满足到餐牌有多种拉面同小食选择,眼阔肚窄既我地几经辛苦终于拣左两个拉面、一份小食同两个野饮。我拣既系北海道3.6牛乳拉面,汤底以3.6牛乳加猪骨汤熬制而成,滑顺既奶味同猪骨汤既鲜甜配合得天衣无缝,入口浓郁香醇除左半只糖心蛋、叉烧、紫菜、荀外,拉面仲有加入蟹子同黑松露,提升左汤底既鲜味。我拣既系豚肩叉烧,叉烧肥瘦均匀,厚薄适中,口感唔肥腻亦有咬口,女士们可以选择呢款。另外拉面选择左偏硬既粗曲面,感觉近似搏多拉面既口感。面质虽然未至于非常弹牙,但吸收左浓厚既汤汁后仍然颇有弹性,有日本一风堂既水准大人拣既系墨鱼汁粗曲拉面配豚肩叉烧。食面之前饮左头啖汤,加左墨鱼汁后汤底鲜美浓厚,饮落去好舒服。本来以为蒜蓉会盖过墨鱼汤汁本身既鲜味,但完全无。面条方面,大人同我一样选择左粗曲面,佢话比一般传统拉面挂到更
Or左阵揾到呢间以达摩做吉祥物既拉面,
见几得意,价钱又合理就黎试下
店舖地方大,装潢舒服整洁,空间感足够,
比起台风/彩舒服好多。
餐厅都保留日本既文化,
有置物篮俾客人摆袋
同一般拉面店一样,
拉面都可以选择硬度、汤底浓度、同配料多少,
但建议可以增加拉面份量既选项,
无论大食细食既客人都满足到
餐牌有多种拉面同小食选择,
我拣既系北海道3.6牛乳拉面,
汤底以3.6牛乳加猪骨汤熬制而成,
滑顺既奶味同猪骨汤既鲜甜配合得天衣无缝,入口浓郁香醇
除左半只糖心蛋、叉烧、紫菜、荀外,
拉面仲有加入蟹子同黑松露,
提升左汤底既鲜味。
我拣既系豚肩叉烧,
叉烧肥瘦均匀,厚薄适中,
口感唔肥腻亦有咬口,女士们可以选择呢款。
另外拉面选择左偏硬既粗曲面,
感觉近似搏多拉面既口感。
面质虽然未至于非常弹牙,
但吸收左浓厚既汤汁后仍然颇有弹性,
有日本一风堂既水准
大人拣既系墨鱼汁粗曲拉面配豚肩叉烧。
本来以为蒜蓉会盖过墨鱼汤汁本身既鲜味,但完全无。
面条方面,大人同我一样选择左粗曲面,
佢话比一般传统拉面挂到更多汤汁,有惊喜㖞。
豚肩叉烧厚薄度做得岩岩好,事关切得太厚会只有表面沾到汤汁,入面会无咩味,切得太薄又会无晒口感。
冲绳墨汁饺子,$32有6只,价钱几抵食。
皮薄、馅料比例占多,但偏油腻,
上碟时碟上同饺子表面都几多油,
而且表皮煎得唔够香脆,肉馅食唔出墨鱼鲜味,
整体有待改善。
落单时职员好nice咁同我地介绍返左几款新梳打,
我地拣左麝香蜜瓜梳打。
麝香味就唔多觉,反而蜜瓜味超重!
抵赞既系雪得好够冻好够气,
所以男仔饮都唔会觉得太甜
主食加小食加野饮人均$115左右,
同其他日本野一样唔收加一,
呢个质素呢个价钱喺香港真心抵食