2019-11-01
原来海南鸡系咁好味!今晚约左朋友去左圆方睇戏,睇完戏好肚饿,所以当然喺附近揾野食医肚,行行下先知道原来圆方有”天天海南鸡”,久闻呢间新加坡米芝连餐厅既大名好耐喇,谂都唔驶谂就去拎位试下。餐厅环境雅洁,有东南亚风味之余亦相当有格调,坐位阔落舒适,员工非常有礼貌,招呼好好,抵赞!一坐低就点左两杯饮品先,杯超级果茶味道好重热情果味,酸酸甜甜咁,好好饮! 另外果杯火龙爆柠亦系惊喜,酸中带甜,有种好快想饮哂佢既感觉!先试试一D小食,呢个蒜泥黑豚: 麻辣青瓜同黑豚白肉,豚肉切得几薄下,咬落去感觉新鲜,点埋个麻辣汁,口感更特别,十分不俗。紧系唔少得人人都慕名而来既海南鸡,我地点左例牌既天天海南鸡,就咁睇表面都觉得好滑,一食落去真系好嫩口,皮薄肉滑,冇乜肥膏,加上佢地秘制既浓鸡汁,配埋搭一流,未食过咁好食既海南鸡,一定要来试试!食海南鸡紧系要同鸡油饭一齐食,呢个天天石锅鸡饭油香十足,但又唔会觉得油琳琳咁,好好口感。另外仲叫左水煮和牛,肉质好嫩,唔算好辣,刚刚好,又唔油腻,仲配埋青瓜、杂菌同芋丝,卖相同味道都好好,好有诚意。总括黎讲,环境舒服,员工十分有礼,主打既海南鸡系小弟食过既最好味,而其他非主打既
海南鸡
油饭
总括黎讲,环境舒服,员工十分有礼,主打既海南鸡系小弟食过既最好味,而其他非主打既饮品同小吃亦比到惊喜我,十分推荐!
味道 5/5
环境 5/5