2018-04-26 485 浏览
上次同朋友去铜锣湾行街,泊车泊左系世贸中心,之后搭lift上返地面,一出lift就见到呢间野啦。之后记得朋友有介绍过呢间嘅雪糕好食,于是行街之前就买个嚟试吓佢嘅座位喺铺头入面同出面都有,想尽情啲倾计可以拣坐出面。店员都好好笑容同好有礼貌我叫左个宇治抹茶Mix雪糕,配有机玄米杯装,另外再加左蜜瓜做toppings食落个抹茶味系甘香,唔会系啲好甜嘅假绿茶味,而佢嘅甘味系接受到嘅,唔会太浓。奶味都好重,但重得嚟唔会觉得漏,完全系日本嘅雪糕嘅感觉!佢嘅蜜瓜都好正,日本来货,咬落好多汁,仲好香甜食完先知佢买啲蜜瓜咁贵都可以仲有生意,系真系因为佢咁好味😋 想喺香港食到日本雪糕嘅味道,就可以嚟呢度一试!

宇治抹茶Mix雪糕

2018-04-26