2019-05-15 297 浏览
我系呢度食左好几次,每次都觉得食物新鲜好味有一次玩幸运海鲜盘,仲中左一条活鱼刺身,侍应即刻去捞条鱼上黎show俾我地睇,条鱼真系新鲜即㓥,上枱后条鱼尾都仲识郁适逢妈妈生日,就不停游说妈妈带佢离开荃湾区食好野我地当晚21:00入座,就即刻点左厨师是日精选套餐,另外仲加钱要左个粥底!妈咪今次都有玩幸运海鲜盘,好可惜乜都唔中首先上枱系刺身拼盘,除左有鲍鱼及帆立贝外,今次竟然有海胆,即刻心心眼之后职员有次序地将不同海鲜一道接一道放入蒸气㶽,而且仲控制埋蒸煮时间,慎防过熟所以每次出炉既海鲜都好鲜味多汁!食晒所有海鲜及农家四宝基本上都饱左90%,但「虫草花蒸鸡鸟冬底」真系不能不食,蒸完后,所有鸡味及精华全都渗透入乌冬,所以乌冬系最最鲜味及惹味食晒个套餐,基本上个粥真系食唔到,但个粥除左集所有海鲜既精华所在外,店方仲加左瑶柱、南瓜及排骨由我地第一道海鲜煲到最后一道𩠌菜完结,可想而知呢煲粥有几鲜甜软绵,结果我地将呢锅粥全部打包回家做宵夜妈妈本身性格十分挑剔,但佢都对呢餐表示满意,而且赞不绝口
我系呢度食左好几次,每次都觉得食物新鲜好味
有一次玩幸运海鲜盘,仲中左一条活鱼刺身侍应即刻去捞条鱼上黎show俾我地睇,条鱼真系新鲜即㓥,上枱后条鱼尾都仲识郁

适逢妈妈生日,就不停游说妈妈带佢离开荃湾区食好野

刺身拼盘

农家四宝
虫草花蒸鸡乌冬底

蒸气海鲜粥

妈妈本身性格十分挑剔,但佢都对呢餐表示满意,而且赞不绝口

庆祝纪念
生日