2020-07-31
话说嫂嫂本身好喜欢食酸辣嘅食物,佢真系无辣不欢,疫情底下晚市全部唔开,唯有约佢食中午饭,喺OpenRice揾咗好多间食酸菜鱼嘅餐厅,本人觉得呢一间餐厅嘅装修唔错,空间几大,应该会坐得舒服所以就book咗尖沙咀呢一间餐厅试吓!餐厅本身喺地下好易揾,门面唔算好大,要上一层楼梯,入到去嘅时候成间餐厅得两台客,真系好静,仲要冇得做晚市都唔知点为身,侍应帮我哋量体温消毒然后就带我地坐窗口位,座位真系好阔落,平时呢度仲会有live Band!不过可能我哋食lunch当日就都冇得睇!点餐嘅时候就要用QR code去点餐,其实好方便,食物可以选择大中小辣少盐少油,如果本身唔系钟意食太咸或者太辣嘅人都可以拣呢一间餐厅!虽然我哋系食午餐,但系我哋唔系点午餐,所以会额外六折,两个人食咗六样嘢,差不多全部食晒,买单$650左右,其实算系好抵食会再嚟帮衬
会再嚟帮衬