2022-06-08
第一次食个阵,朋友问我「食牛一手撕鸡好冇?」然后我心谂牛一唔系打边炉架咩?唔通佢出咗啲午市套餐系手撕鸡饭🤔 原来系讲紧大埔独有嘅呢间牛一🍚 💛麻辣海哲手撕鸡饭 ($50)虽然呢个配搭冇喺餐牌出现,但都可以咁样嗌架🤣略略一讲就系堂食鸡嘅份量好似冇变,但外卖就会比起之前明显少咗,但仍然系够食,一啖饭一啖肉😋 鸡就明显好食过之前,我觉得佢系滑咗同埋入味咗,佢饭同鸡系分开摆,我就习惯倒晒啲鸡落饭上面一齐食,因为啲汁都可以捞饭😍 但如果嗌麻辣,又唔钟意太麻嘅话就可能要就住倒/直接分开食喇🤣 呢间啲海哲都入味,我已经心满意足🥹 细个试过啲薯粉舖头嘅麻辣海哲系冇味架🤯食唔到辣嘅🐡话佢系食唔到成碟嘅,但平时食开辣嘅就可以一试😍 💛盐焗手撕鸡饭($45)🐡:盐焗嘅精粹系咸!够咸👍🏻 啲鸡油好香呢个手撕鸡饭送紫菜汤,个汤比之前嘅浓味咗,但唔系味精味,系真系好饮咗好多👍🏻 但我表示有臭茜😅🐡觉得个汤太浓😂 所说睇个人口味~💭张收据present 嘅同我哋落单个阵有啲唔同,我哋惊佢mark错,所以问翻。店员话因为落单食物嘅价钱一样,所以系冇落错,而最后嚟嘅时候都冇错单👌🏻 所以你哋可以睇下有冇需要同店员dou
💛麻辣海哲手撕鸡饭 ($50)
食唔到辣嘅🐡话佢系食唔到成碟嘅,但平时食开辣嘅就可以一试😍
💛盐焗手撕鸡饭($45)
🐡:盐焗嘅精粹系咸!够咸👍🏻 啲鸡油好香
🐡觉得个汤太浓😂 所说睇个人口味~
💭张收据present 嘅同我哋落单个阵有啲唔同,我哋惊佢mark错,所以问翻。店员话因为落单食物嘅价钱一样,所以系冇落错,而最后嚟嘅时候都冇错单👌🏻 所以你哋可以睇下有冇需要同店员double confirm~