2024-03-05
当日喺大坑旧舖食过,一试难忘,咁啱想约好耐无见嘅朋友聚旧,一边饮手工啤酒食小食一边吹水,Second Draft系非常适合嘅选择。搬到铜锣湾店后第一次到访,座位比大坑店舒服。一坐低即刻叫杯手工啤酒,边饮边看菜单。我偏爱淡麦味和花果香味啤酒,于是叫左清新之选嘅Jasmine Green Tea. 老公则爱浓味,所以叫左Hong Kong Black试试。Hong Kong Black饮落有咖啡香味,同一般黑啤唔同,几特别。小食方面,我地叫左麻辣牛舌,牛舌厚薄适中都几入味,不过酱汁可以再浓一点。蒜泥黑肉系将肥猪肉变成牛肉,所以质感冇咁嫩滑,普通。大坑薯条,当年喺大坑食过已经一试难忘,每一条薯条都沾上孜然粉,配上手工啤真系好夹,我地忍唔住encore再叫一碟😋 另外仲试左麻婆Burrata同鸡油毛豆。Burrata滑溜溜配上惹味嘅麻婆肉酱好夹,不过肉酱记得要搅拌一下,唔系就会食左一大啖辣椒,辣到傻左。鸡油毛豆系用鸡油炒的,好香,正常发挥。主菜叫左香油鸡意大利饭,好好味呀!鸡块非常嫩滑,每一粒饭粒都充满酱汁,仲有好香麻油香,真系好正。我地由7点几坐到10点几,倾足三个几钟,非常尽兴😁
我地由7点几坐到10点几,倾足三个几钟,非常尽兴😁