话说果日系同男朋友庆祝生日🎂因为佢病左唔可以会酸辣 牛 炸 生冷野等等 (我已经陪佢食左个半月 真系对于系屋企都食劲重口味的我 觉得好辛苦。)韩式系唯一比较合适嘅 而且果日唔系正日 就拣平平地架啦人参鸡 $148人参鸡汤黎讲算比较平 食落去亦有少少人参味但糯米较少 刚刚好一个人食饱饱份量 (我叫人参鸡汤通常两个人先食得晒)我最中意做比较🤓荃湾成日有人排队韩式料理如果荃湾人参鸡系 7分 咁韩屋系 8分原味拌饭 $88我原本睇佢个样真系好平平无奇但 好惊喜 食到真系lee个样架每一啖都系波菜同紫菜混合嘅香气 每一啖都系直冲大脑🧠唔形容太多 因为对餐厅期望越高失望越大饺子🥟$15/只(有一组卖)大概女仔手掌心咁大 皮较厚 泡菜饺子系较辣(大概谭仔小辣)我食开麻辣 但泡菜饺子系辛辣两个人食左$266 冇加一 出面餐牌冇价钱 入面餐牌先有$.$ 咁嘅地区 咁嘅价钱 一D都唔算贵 入面地方唔算大餐厅一直播韩歌 唔想同男朋友倾计果时 可以电视机捞饭 睇吓男团oppa hahaha 我本身唔系哈韩族
)韩式系唯一比较合适嘅
而且果日唔系正日 就拣平平地架啦

人参鸡 $148
人参鸡汤黎讲算比较平 食落去亦有少少人参味

但糯米较少 刚刚好一个人食饱饱份量
(我叫人参鸡汤通常两个人先食得晒)

我最中意做比较🤓

但 好惊喜 食到真系lee个样架

每一啖都系波菜同紫菜混合嘅香气
每一啖都系直冲大脑🧠

唔形容太多 因为对餐厅期望越高失望越大

饺子🥟$15/只(有一组卖)

大概女仔手掌心咁大 皮较厚
泡菜饺子系较辣(大概谭仔小辣)
我食开麻辣 但泡菜饺子系辛辣

两个人食左$266 冇加一