2020-04-18 807 浏览
呢间纸飞机亲子餐厅初初开张嘅时候个个星期都爆场,完全订唔到位,所以我一直都未试过。最近因为多咗时间留喺屋企,就带埋小朋友嚟玩吓。入面嘅玩具都好精致,有好多唔同款式,无论男孩子定女孩子,一岁定七岁,都有嘢啱玩。加上佢有好多木材嘅元素,感觉好简约好舒服。餐厅打理得非常干净,我肉眼真系睇唔到有污糟嘅位置,在疫情下令我相当之有信心!呢个沙池我尤其欣赏,因为其实佢系一啲细细粒嘅木珠所造成,安全得嚟又唔会整污糟。呢个亲子阅读空间我觉得真系可以坐半日。讲返啲食物,自从有小朋友之后,其实我都去过好多唔同嘅亲子餐厅,出面亲子餐厅嘅食物通常都系一般嘅小食意粉之类,不过见到介绍话呢度系食江浙菜,我就已经好好奇呢度唔知食咩嘅呢!呢个前菜有四小碟,分别系木耳、南瓜、口水鸡同埋素鹅,一食就觉得好惊喜,因为冇谂过去到亲子餐厅,竟然可以食到好似小X国咁嘅水准! 另外仲叫咗个牛柳年糕,呢个年糕好得意,唔系平时见开𠮶啲年糕,而系好似骰仔咁细粒嘅年糕,加埋佢个酱汁好好味又唔觉溜。然后仲叫咗一个蕃茄豆苗,店员一捧上枱我即刻哗一声,因为成个卖相真系好吸睛,首先系有绿色嘅豆苗,加上一个去咗皮嘅蕃茄,中间挖空咗再酿入本菇,虽然系
呢个亲子阅读空间我觉得真系可以坐半日。
前菜拼盘
创意牛柳年糕
然后仲叫咗一个蕃茄豆苗,店员一捧上枱我即刻哗一声,因为成个卖相真系好吸睛,首先系有绿色嘅豆苗,加上一个去咗皮嘅蕃茄,中间挖空咗再酿入本菇,虽然系一个素菜,但无论味道同口感都好丰富,我真系觉得好惊喜!
上汤鲜茄有机豆苗
最后食埋个甜品,又系小朋友至爱,我就钟意佢系用新鲜生果,食甜品都食得健康啲!
熔岩吐司
顺带一提,因为邮轮码头有片大草地,所以呢间亲子餐厅仲推出野餐懒人包,可以订食物同免费借用野餐垫,然后去同阳光玩游戏,又系一个另类选择,真系够哂方便!
呢度唔单只系小朋友嘅世外桃源,我觉得都系一个俾大人洗涤心灵嘅地方
,大家都好开心咁渡过一个下午。
前菜拼盘
创意牛柳年糕