2021-09-06
成晚系咁捞乱单,隔离枱嘅又比左我地。起码3-4次系咁disturb 餐饭。成餐饭得生虾同爆酱虾球好食,其他不可一不可再。1️⃣生虾得7只🦐系几大只同新鲜,不过我食得辣都觉得佢个辣汁好劲。个汁淋左落去d虾到,唔想食咁辣嘅人避都冇得避🤷🏻♀️2️⃣爆酱虾球有4粒🏀入面仲有流心虾膏汁真系几好食,虾汁好香好够味,点埋鸡酱无咁腻3️⃣马拉盏炒通菜🙅🏻♀️得个甜字,完全无马拉盏咸香味。。自己炒仲好食过佢4️⃣蒜蓉包不过不失5️⃣青咖喱软壳蟹🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️系我食过最难食嘅青咖哩!首先个蟹上到枱已经冻哂一d都唔脆,个青咖喱系流质到水/汤咁,真系粗口都岀埋黎🤬洗唔洗悭咖喱膏到咁🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️☹️好似洗碗水咁嘅味道,我地还枱嘅份量同相中无差几多6️⃣冬阴公汤 (细)偏酸,无乜虾味,开边虾有4只但都系梅嘅7️⃣pad Thai 偏酸偏甜 不过不失3个人食左7百几蚊,真系好唔抵原本想最尾叫个芒果糯米饭,最终都系打消念头本身有book 枱都分左我地入越南餐馆个面,唔系泰菜个面可能个厨房唔识整,真系好难食🙅🏻♀️墙上挂左蔡澜提字都无用九龙城泰菜blacklist
成餐饭得生虾同爆酱虾球好食,其他不可一不可再。
生虾
4️⃣蒜蓉包不过不失
6️⃣冬阴公汤 (细)
偏酸,无乜虾味,开边虾有4只但都系梅嘅
7️⃣pad Thai
偏酸偏甜 不过不失
3个人食左7百几蚊,真系好唔抵
原本想最尾叫个芒果糯米饭,最终都系打消念头
本身有book 枱都分左我地入越南餐馆个面,
唔系泰菜个面
可能个厨房唔识整,真系好难食🙅🏻♀️
墙上挂左蔡澜提字都无用
九龙城泰菜blacklist