2022-09-10
呢间隐藏喺卑利街既小酒馆以前 Nocturne 年代已经成日嚟饮野,门面好日系又好有hidden bar 既感觉,打开门之后入面别有洞天好适合dating 既氛围。最近佢哋新 refine 完,加入左好多 food & wine pairing 既选择,啱晒我呢啲有选择困难症加上贪心乜都想试既人~无论系 wine 或者 whisky 都有劲多选择,就算无头绪亦都可以请佢哋既店员为你推荐(个人劲爱佢哋个sparking rose,好啱依家既天气饮~)食物方面都好精彩 ❤️ A4和牛粒粒睇到个颜色都 feel 到劲开心,肉质细嫩得嚟唔会太肥腻,咁既价钱有呢个质素收晒货有突龙虾 risotto 啖啖都吸满海鲜浓郁既鲜味,risotto 保持到口感烟韧,龙虾肉爽脆弹牙,系幸福既感觉炸物拣咗broccoli nugget,系 vegetarian 选择但系完全唔会觉得单调,外皮炸得松脆而入面既西兰花馅好creamy得嚟又唔漏~香煎冲绳五花腩层次分明,猪肉肥瘦相间,再加埋煎得脆脆既边,好香口(送红酒一流,更加带起酒既香味);夹住既青瓜唔系净系装饰,系可以将五花腩既罪恶感消减,食落更加清爽开胃。整体食
食物方面都好精彩 ❤️ A4和牛粒粒睇到个颜色都 feel 到劲开心,肉质细嫩得嚟唔会太肥腻,咁既价钱有呢个质素收晒货有突 龙虾 risotto 啖啖都吸满海鲜浓郁既鲜味,risotto 保持到口感烟韧,龙虾肉爽脆弹牙,系幸福既感觉 炸物拣咗broccoli nugget,系 vegetarian 选择但系完全唔会觉得单调,外皮炸得松脆而入面既西兰花馅好creamy得嚟又唔漏~ 香煎冲绳五花腩层次分明,猪肉肥瘦相间,再加埋煎得脆脆既边,好香口(送红酒一流,更加带起酒既香味);夹住既青瓜唔系净系装饰,系可以将五花腩既罪恶感消减,食落更加清爽开胃。 整体食得开心又满意~下次嚟会再试吓佢哋其他新野~