2023-06-27
📍Coffee Obsession (大埔) 🔸Floral magic $55佢系coldbrew 配薰衣草,最后加奶泡,一开始未太饮到花味,攞耐左慢慢会有薰衣草味淡淡咁渗出黎,系几fresh 嘅coffee 配搭~ 🌟呢间嘅coffee 特别之处在于佢系用相对高身嘅杯,泡冲到岩岩好就满泻,为免倒泻系要先呷一啖再拎埋位饮用,令我联想到日本酒吧文化亦系要先弯腰呷一口,表示感谢🤭 店面装修亦系水吧外围设计,比较特别🤓🔸杨枝甘露roll cake $88 味道几fresh,蛋糕新鲜,唔甜但系芒果味唔算好出,呢个价钱黎讲略贵,会expect 更加松软&更浓芒果味🥲食落无好惊艳呢间cafe 行简约装修,位置喺角落头,闹市中坐低系舒服嘅☺️贴住落地玻璃有平排嘅木凳,但就无枱,食野就无咁方便~🙈味道:3.5/5 环境:3.5/5
🔸Floral magic $55
🔸杨枝甘露roll cake $88