2020-03-26 50 浏览
紧张时期食饭都会揾一啲空旷啲嘅地方 呢间泰国餐厅兼酒吧佢有户外位置 我哋就放心喺度食啦叫咗以下几样食物柚子鲜虾沙律炸虾饼越式米纸卷咖哩牛肉再加薄饼仲有两杯饮品分别系青柠梳打同埋椰青佢呢度会有个前菜当日系青瓜都几亲新鲜脆口 调咗嘅味道都几好味同开胃 不过个人认为价钱有啲贵柚子沙律份量好大碟而且食起嚟好清新 食完炸虾饼之后再食佢感觉无咁大邪恶感炸虾饼好出色 热辣辣上枱外皮够脆粉唔会厚 里面嘅虾好弹牙 唔会系食起呢霉霉口感 炸得非常饱满 赞越式米纸卷分量都几多有成八件 佢呢度比较特别 佢唔系好似出面包啲肉类 佢系包咗三文鱼 都几创新嘅尝试青咖哩牛肉呢个味道唔会好辣 有淡淡嘅椰子清香 而且份量都好多 见佢有咁多汁我哋就决定加配薄饼 都有成四块分量都好多 烤到热辣配埋咖哩汁 好好食椰青同梳打都非常好味 椰青非常之甜 建议食完一轮食物点个椰青 确实几腻呢呢间餐厅嘅菜式都几贯彻佢嘅餐厅名每碟食物都会有见到薄荷叶 有心思
叫咗以下几样食物
柚子鲜虾沙律