2019-04-17
好多香港人都可能同我一样曾经系 许志安&郑秀文 的fans, 发生 (安心事件) 好多人都会心痛,我都唔例外。因为太唔开心嘅关系,真系会搞到个人都唔想食嘢, 所以我就同老板攞咗一日day off 去悼念呢件安心事件。我同老板讲请假嘅时候,老板叫我安心咁去放一日假,于是我就即刻变得好安心。我终于可以一个人安心心咁样去四周围行下, 然后去买咗一盒饭带返屋企食。咸鱼肉饼饭,打开盒饭觉得好安心,因为真系好多咸鱼,好耐都未见过一盒咸鱼肉饼饭系有咁多咸鱼嘅,咸鱼多自然味道会觉得咸一啲不过都可以食得好安心,因为我系唔怕sodium嘅,个肉饼都好好味,唔会话太硬或者太淋,冇谂过咁好味。我想问一声,呢个世界有冇猫唔食鱼?呢个世界有冇老鼠唔食芝士?呢个世界有冇男人冇食过野味? 呢个香港有冇人唔抽水?呢个世界人人都会犯错,当中包括你同我,我哋又有乜嘢资格去批评人? 我哋又有乜嘢道德资格去定人嘅罪?奇怪!呢盒咸鱼肉饼饭真系特别好食!
奇怪!呢盒咸鱼肉饼饭真系特别好食!