2021-09-13 889 浏览
于一个月前订了9月10日(星期五)两位食Omakase, 畀左一位钱作deposit, 日前仲收到email reminder, 但响当日下午5点收到电话话厨师唔舒服要返屋企,我问咁有冇安排边个日子补返畀我,佢叫我自己上返订座个system book, 但依家book已经排到下个月。我再问deposit 点退畀我,佢话星期一有人会联络我讲点安排,其实星期六日如果你都照常营业,点解我要等到星期一?都算喇,今日已经星期一,冇收到任何通知,我尝试打去冇人接听,睇返先知原来星期一佢地休息!首先,如果有突发事件导致冇得照常营业我都可以理解,但你跟住系完全冇为顾客作出安排!无论日子定订金,如果系唔识安排就唔好收人订金作实,你需要客户俾一半金额作订金,如果我唔到就没收,但依家餐厅临时开唔到咁又冇任何补偿!仲要话隔几日会联络我依家都冇影?只系单方面保障餐厅但完全唔理顾客呢啲系咩服务态度?