2011-03-10 127 浏览
今日约了老公在金钟long lunch, 不过𠮶头啲餐厅又贵又人多, 商量之下, 大家改去湾仔QRE.第一次嚟呢间餐厅, 想唔到个气氛咁grand, 红砖地, 红木椅, 未食已经好开心, 觉得系一个明智选择.先嚟的面包, 即系烘细块多士, 但唔热, 跟牛油&一碗仔好重味道的蒜泥酱, 几好味, 但好辣下.老公点了pizza set lunch $98意大利菜汤, 味道唔错, 又系唔够热.舖了好多火箭菜的pizza, okay啦, 细个咗少少啫. 我点了Executive lunch $108, 蘑菇汤 + 烧鸡&沙律 (唔记得影相)蘑菇汤算热, 味道okay, 但主菜只鸡(其实系鸡脾)就好迷你下, 餐牌中沙律分开写, 以为系独立一碟, 但其实同只鸡脾仔一齐serve, 个碟冇饭/意粉/薯仔之类, 女仔细食还可以, 男人就一定唔够饱, 好在老公冇order呢个lunch set啫2份lunch $98 + $108 + mineral water $3X, 加一总共$268. 虽然唔系好饱, 不过响呢区算系咁,

餐前面包
老公点了pizza set lunch $98
意大利菜汤
意大利菜汤, 味道唔错, 又系唔够热.
PIZZA
舖了好多火箭菜的pizza, okay啦, 细个咗少少啫.

磨菇汤

2011-03-09