2015-04-09
本身自己是绿茶控,看到杂志介绍即去打算来个写意brunch。去到下午1:47分,望望餐牌,仲有all day breakfast,谂住实够食。2:30刚刚有位入内,看到店员好似换餐牌,不以为意。去到柜台点单时,个店员话2:30了,说只做甜品,我呆左! ALL DAY BREAKFAST 不是全日供应的吗?!无奈地都只好点个绿茶多士、窝夫、caramel latte。个店员喺点餐过程问左我3次饮咩,我话caramel latte话左3次,点知佢又叫第二个同我点饮品,原来佢听唔明我饮咩咖啡 ,又呆左!仲要问我枱号几多,我指比佢睇,佢就自己行去张枱度然后超悔气话「麻烦你地出黎点单时先睇一睇自己个枱号先啦」,我心谂店内地方不大,如果店员自己都未清楚枱号,点解我会知呢?食物方面,先论时间,真心等到蚊瞓。先上了两杯咖啡,我已经饮得超慢,一心谂住等埋多士一齐先开餐。等吓等吓,杯咖啡都饮光了,与隔离枱同样等食物的食客四目交投,大家都R爆头点解可以咁耐,等左45分钟,终于有得食!虽然只是多士,卖相确实不错。但是味道确是劲失望,夹心绿茶软糕并非想像中的烟靭,与多士的质感完全两回事,好似咬香口胶一样,食
食物方面,先论时间,真心等到蚊瞓。
虽然只是多士,卖相确实不错。但是味道确是劲失望,夹心绿茶软糕并非想像中的烟靭,与多士的质感完全两回事,好似咬香口胶一样,食了2/6件就已经好梗胃。真心失望。
然后,杂志介绍所谓「冰火感」,只是多士的热加雪糕的冷,实际上食起来,又冻又热,唔知想点,就咁盛惠$53元,不值得!
另外的朱古力窝夫,唔热又唔脆,盛惠$68元,街边格仔饼都不如。
论时间、金钱、食物种类、味道,完全不值得一去!