2012-09-03 361 浏览
我一直对翻热食品无兴趣,所以呢间波仔开张咁耐我都无帮衬过,但有一次与同事路经一间波仔时,佢双眼发光咁拉我入去睇,话波仔啲食物又平又好味,好想买。但𠮶次我哋约咗人食饭唔方便买,我就应承帮佢买,我买既时候又顺便买咗两个畀自己。我系29/8买既,买咗薯蓉粟米炸鸡(原价$25, 特价$23),同埋雪菜肉丝炒米($10)畀自己。30/8 午餐先试薯蓉粟米炸鸡,有两件炸鸡,薯蓉同粟米既分量都唔少,数量方面合格。叮热之后飘来阵阵炸鸡香味,食落味道都OK,但鸡肉比较干。薯蓉亦捞定咗薯蓉汁,唔会淡戊戊。可惜既系,成个餐都好油,叮完之后个盘已经有唔少油系度,食落亦觉得好油、好滞,我已经唔想浪费,尽量食多啲,但食咗一半就真系顶唔顺,放弃咗。3/9 午餐试雪菜肉丝炒米,米粉既分量超多,相比起唻雪菜肉丝既分量唔系好够,但$10分唻计都已经唔算少。今次为免又油都食唔落,所以食之前先用热水冲一冲先。但..........我嗅到一阵怪味,好似「宿」咗,明明4/9先到期㖞!鼓起勇气食咗两啖,味道好淡 (可能畀水冲走啲汁挂),啲肉又无肉味.......。为免食坏自己,我只系食咗两啖试味 (反正唔好食),倒咗。我唔知系咪我

我唔知系咪我唔好彩,买着唔好食既,但我觉得自己已经浪费咗$33之余,亦搞到自己好折堕 (无衣食)。试过之后既结论系 ----- 我唔会再买。
2012-09-03
外卖自取