2018-06-26
岩岩开张𠮶阵同友人帮衬过一次,买左珍珠奶茶已经觉得好伏, 同行友人仲话同葵广𠮶啲平价珍珠奶茶冇乜分别, 一定唔会再去!较早前因为去了cwb的老虎堂试了黑糖珍珠鲜奶, 试左之后爱上了这类饮品而咁岩今日同友人好想饮黑糖珍珠鲜奶,而我地工作地点附近只有呢间有卖黑糖珍珠鲜奶,我地决定比多次机会佢。热潮过后,去到舖头,已经无乜人排队,我地同店员讲话要两杯黑糖珍珠鲜奶,前后只花了几分钟左右就到手。喺无乜期望下再试饮......未至于好难饮,但同老x堂真系差好远。珍珠好似未熟咁,咬到中间好硬,又冇黑糖味。而饮品拎上手𠮶阵啲黑糖无微暖感觉,就算摇晃饮品好多次黑糖仲系未能完全溶化于鲜奶中。至于鲜奶,始终用既牌子不同,奶味不太突出。总而言之,收27蚊一杯但质素完全唔值呢个价,友人亦认同并话在尖沙咀的鹿x巷比呢间好饮好多,唔会再有下次