2024-06-23
见yoho mix新开 无咩期望底下入去试下。2个人叫左个至尊burger, 芝士安格斯肉酱意粉, 烤磨菇沙律, 升级套餐加左个龙虾汤。首先黎个龙虾汤 - 稀到不行,罐头加水货式,最骑呢系入面有几只急冻虾,都叫爽嘅,但呢个系龙虾汤唔系大虾汤,有d多余,不如你搞好咗个汤底先。第二样黎左个意粉 - 个汁又系稀到... 又系罐头酱加水货式,完全见唔到/食唔到有芝士,肉酱似系用滚水烚熟咗一堆碎肉再捞落个稀到不行嘅罐头汁里面,我都唔识评论佢果d系安格斯肉定咩,反正就系差。当刻我朋友仲为佢平反 - 咁人地主打burger。哦,咁等埋个Burger...Burger - 个包无煎 / 煎唔香已经系failed,2块好厚嘅汉堡份量十足但完全无味。Burger黎讲呢2个灵魂食材都已经唔掂,其他野都无野好讲啦。最后果个烤磨菇沙律,算啦都系现成野,无咩好comment。埋单$400+另外入面好热 但门口cashier位个冷气就超劲, 座位坐得唔舒服,我坐果张凳仲要无椅背,叫佢俾左小凳仔放下嘢都无,话派晒。然后我捧住部电脑喺大脾热住又无得挨咁食左餐咁嘅质素嘅新开餐厅。补充一下:其实我明好多餐厅都系用罐头开汁,
最后果个烤磨菇沙律,算啦都系现成野,无咩好comment。
埋单$400+
补充一下:其实我明好多餐厅都系用罐头开汁,但只要系份量比例啱,再落番d新鲜少少嘅配料,其实个客都唔会点诈型。但你衣家成个厨房都好似唔识煮嘢咁... 新开已经咁,我都唔知你靠咩sustain落去。