2025-01-04
人生第一个OpenRice 嘅食评就奉献咗呢度,因为呢间餐厅真系太差!我哋两个人系喺星期六午饭时间去呢间餐厅食1. 好明显呢间餐厅完全零注重食客体验。除非你一个袋都唔拎,否则你入去坐,无论你男定女、高矮肥瘦,食饭时间去一定系迫到你觉得冇空间坐,好似练紧leg day咁,你一分钟都唔会想坐耐啲2. 明知食饭时间系会将四人枱分为两边,餐具就好心放两边啦。都系「零注重食客体验」问题,我哋要飞象过河去另一边拎餐具3. 食物方面,我叫咗个咖哩牛舌饭。我知呢个唔系主打菜,但都冇理由咁差。成个饭我只可以讲系唔冻、系暖,但完全唔系一间餐厅出餐应有嘅热度4. 咖哩同牛舌完全系分离,即系只系将一啲啱啱煮熟咗嘅牛舌上面淋咖哩汁,所以食落一啲都唔入味5. 我哋叫咗两个饭,两个上面都会加沙律喺上面。沙律味道本身ok冇问题,但同个饭系完全唔夹。如果店主有自己食过,冇理由唔发现有呢个问题既然系咁,唔理解点解唔分开两碗上,饭还饭、沙律还沙律。我净系谂到一个原因,就系为咗洗少啲碗。即系又系「唔重视食客体验」问题6. 另一个叫嘅饭系牛舌温泉蛋饭。冇咖哩饭咁恶劣,但你会感受到佢完全系靠一啲现成嘅汁令到成个饭易入口啲。即系完
我哋两个人系喺星期六午饭时间去呢间餐厅食
6. 另一个叫嘅饭系牛舌温泉蛋饭。冇咖哩饭咁恶劣,但你会感受到佢完全系靠一啲现成嘅汁令到成个饭易入口啲。即系完全冇诚意、技术可言,边个识煮嘢食嘅人都做到
7. 七十几蚊一个饭,话贵唔贵,但食客俾出咁嘅价钱,得出呢个体验真系讲唔通。自问真系唔系为闹而闹,但呢间餐厅真系影衰晒香港嘅饮食界,完全系侮辱紧食客!