📍 📍 📍 村爷爷龙虾汤.泡饭.炖汤专家 (油麻地)油麻地砵兰街72号地下绝对系平民美食!餐厅长期岀现人龙,今次经过见到无人排,即刻唔执输,入去试下呢间劲多好评既平民餐厅🤭🤭食完觉之后食物足料,平、靓、正,而且员工友善。👉 椰子花胶竹笙干贝鸡煲💰78+ 15转套餐(丝苗米饭,可转上海拉面/公仔面/米粉/油面/米线)配秘制鼓油,附送油菜一碟😋😋😋😋.5/5个汤真系真材实料㗎,足足有成半只鸡,仲有花胶,竹笙,螺头,干贝,绝对系足料!份量真系2个人食都得!个汤有好浓郁鸡味,鲜甜!米线吸晒鸡汤鲜味。鸡肉好嫩滑,鸡皮够爽脆,完全唔会鞋,加埋米线真系饱到上心口!,咁嘅价钱食到成个套餐,又高质素,真系绝对会再黎!👉 黑毛猪腩肉拼墨鱼圈💰$48😋😋😋/5因为一人至小一个套餐或小食,所以就叫左个白灼鲜鱿拼黑毛猪腩肉,点辣椒酱油更添鲜味。对俾个鸡真系无咁抵🤣🤣回头: yesyesyes!!!个人觉得好高性价比,食完唔会口渴,唔觉得有味精,而且店员友善,唔怪得经常有人龙🤭🤭。 #kermit食在油麻地

📍 📍 📍 村爷爷龙虾汤.泡饭.炖汤专家 (油麻地)
油麻地砵兰街72号地下

👉 椰子花胶竹笙干贝鸡煲