周不时都会好挂住日本嘅我,会好想喺香港揾到高汁嘅日本野食止瘾。朋友嘅极力推荐下,决定试下呢间!餐厅位于高层,坐窗边可以慢慢欣赏铜锣湾嘅夜街景。仲有长Bar枱可以近距离同厨房师傅交流,真系好有当地日本餐厅嘅感觉🇯🇵菜式嘅选择真系有好多,除咗传统嘅日式料理,仲有Fusion菜式同甜品选择(以下图片未能录尽),一定可以满足到喜欢唔同口味嘅朋友!🔅明太子芝士玉子烧呢个玉子烧嘅特色系加咗明太子,带出一种独特嘅咸香同浓郁口感。蛋嘅质地入口即溶mix埋拉丝嘅芝士,perfect match!! 虽然好邪恶但真系一定要嗌嚟试下!🔅寿司 (自由组合)寿司嘅选择真系有好多,可以根据自己钟意嘅口味嗌~d刺身好新鲜,连平时唔太食生嘢嘅朋友都觉得好好食!🔅海胆右口鱼边虾卷海胆嘅鲜味再配合入口即溶嘅右口鱼边同弹牙嘅虾肉,呢个组合真系第一次食,每一啖都口感层次丰富🤩🔅黑松露牛油果软壳蟹卷软壳蟹酥脆,牛油果滑嫩,黑松露带嚟嘅奢华香气,三者都各有特色而且质感对比都几突出,食物嘅外型都好有设计感,视觉同味觉双重享受😎🔅九州枪鱿鱼 (鱿鱼肝酱)枪鱿鱼质感爽口,肝酱增添咗独特嘅惹味,而且平时真系好少食到鱿鱼肝嘅酱,个酱系令

🔅明太子芝士玉子烧

🔅寿司 (自由组合)

🔅海胆右口鱼边虾卷

🔅黑松露牛油果软壳蟹卷

🔅九州枪鱿鱼 (鱿鱼肝酱)
枪鱿鱼质感爽口,肝酱增添咗独特嘅惹味,而且平时真系好少食到鱿鱼肝嘅酱,个酱系令每一啖都充满海洋的鲜甜。这款菜式不单味道浓郁,更加展示咗日式料理嘅精细同fusion嘅创意👍🏻

🔅浓汤蕃茄咖哩牛肉乌冬
汤头鲜甜又辣辣地,乌冬面滑溜弹牙,牛肉入味超级嫩滑。汤底同咖哩融合得啱啱好,。蕃茄酸甜&咖哩嘅香辣好match, 每一口都食得出心思😋