2018-01-13
第一骗:今日下午俾小城知味嘅餐牌吸引,所以胆粗粗第一次入内帮衬。第二骗:入到去见到有两款餐牌,一个餐牌系全日供应嘅一人套餐,另一个就系特价下午茶餐,两款餐牌都有一些相同的菜色,不同的是一人套餐可选择一款小食,但两个餐牌价钱相差一倍。我于是问侍应,两款餐牌嘅主菜分量会否有分别,医师应就答我一人套餐贵啲,份量当然会大啲啦。由于肚饿,我选择了较贵嘅一人米线套餐,并点了萝卜小食,和加钱要一个汤圆甜品。小食好快上枱,系四旧白雪雪嘅萝卜同埋一Pat蒜蓉,食落完全冇味,难食,被餐牌片了!第三骗:米线终于上场,但环望四周,份量竟然和下午茶餐的份量一样,味道当然亦一般啦。第四骗:食紧米线嘅时候,就请侍应尽快上埋个甜品,等到我干掉碗米线一段时间后,侍应居然走来同我讲话汤圆未融雪,问我会唔会改单。如果唔要呢个甜品,一人套餐和下午茶餐嘅分别就只有一个萝卜小食,而难食嘅萝卜计落居然要$8一旧,实在太唔合理,我实在接受唔到。我问侍应,由于两个套餐嘅份量差不多,请佢想办法将我点嘅餐变成下午茶餐,待应于是离开找经理。第五骗:经理到来解释话为我落单的待应有就我问关于两个套餐的份量嘅问题向佢查询,佢有同待应讲两个份量差不
第五骗:经理到来解释话为我落单的待应有就我问关于两个套餐的份量嘅问题向佢查询,佢有同待应讲两个份量差不多。大佬呀,唔通我同侍应落单之前,阿侍应已经系一个先知,知道我会一早问你呢个问题,而走去问你咩?我惊你跟住又话落左单就改唔到单,又话可以送我甜品或者饮品,刚刚侍应先话汤圆未融雪,而家又话汤圆已经准备好,真系信你𠮶个先奇。
老实讲,我觉得个侍应系态度良好的,但个经理当啲客低能,仲要不断讲大话,就真系好差。食物唔好食已经算,餐厅高层服务态度仲系咁差,唔好教坏啲细架啦,个经理真系非常唔掂!
经过呢五骗,我一定会叫我身边所有朋友唔好帮衬小城知味!