同朋友去咗佐敦呢间新开嘅fusion西餐捌壹公馆晚饭,餐厅走型格工业风,店子虽小,但感觉温馨有格调。我哋平日晚上去,餐厅好有人气,未到7pm已经full booking,小店座位不多,所以一定要提早订枱!南乳烧春鸡配羽衣甘蓝及红菜头渍物呢个非常有惊喜!冇谂过南乳同春鸡系咁夹!南乳好入味,鸡肉外脆内嫩,配菜嘅红菜头渍酸酸甜甜,恰好平衡左南乳春鸡嘅浓味,而且整成面条状,口感丰富!黑松露炒蛋配法式酸种包黑松露炒蛋非常嫩滑,仲有唔少蛋汁,同有嚼口嘅酸种包都几夹。话梅菠萝酱配窝夫及雪糕见网上好多人推荐,点咗一份试下!冇谂过系咁大份!窝夫做得出色,烘得外脆内松软,每块窝夫上仲有大大旧菠萝酱,菠萝香甜多汁,味道清新!我特别欣赏小店洒上话梅粉,酸酸嘅话梅粉令菠萝入口更甜更多汁,味道更加提升!整体食物好有水准,小店将西餐完美地糅合港式风味,味道带到惊喜俾我!店员服务都好友善,经常面带微笑!绝对推荐!
南乳烧春鸡配羽衣甘蓝及红菜头渍物
黑松露炒蛋配法式酸种包
黑松露炒蛋非常嫩滑,仲有唔少蛋汁,同有嚼口嘅酸种包都几夹。
话梅菠萝酱配窝夫及雪糕