2008-05-03 18 浏览
上回提到令人回味o既普罗旺斯, 终于o系前晚就再黎一次, 果然令人同样满足:- romania 甜红酒- appetizer 1: 煎鹅肝...系我食过咁多次以黎最外脆内溶化, 劲甘香- appetizer 2: 甜椒Parma Ham...我一向钟意Parma Ham, 配埋烧过o既甜椒,榄油黑醋, 一绝- main course 1: 牛肋条配黑提汁...虽然以前次次都食牛肋条, 今次应该食其他野, 但又好怀念佢o既juicy西班牙焗蕃茄, 于是又order左, 今次蕃茄就未太够火喉, 但牛肋条转左配黑提汁就系好得, 食落好有层次, 记得上次食黑提汁o既菜式系和牛, 今次配牛肋条一样咁得!!- main course 2: 黑毛猪...呢个菜o既配菜竟然系我唔食o既大蒜, 初头真系有d却步,但都系试试佢, 果然配上一齐食系好味过only黑毛猪好多, frankie又记一功- 甜品, 一定系必食萍果批la, 今次仲有法式焦糖蛋,真系哗哗哗, 无得顶, 蛋香滑, 焦糖份量脆度恰到好处, 配上配碟朱古力酱, 真系唔识讲.- frankie仲送我件 blueberry cheese cak

- romania 甜红酒
- frankie仲送我件 blueberry cheese cake我地, 都唔错, 不过始终唔系佢出品.
$~400 (晚餐)