2024-01-21 97 浏览
老公生日陪佢去完海洋公园,梗系同佢食餐好嘢庆祝,老公最钟意食海鲜,一于试吓朋友推介既蟹点。餐厅位于海怡半岛站附近,由海洋公园去都好近,海怡半岛站一出上楼梯就到餐厅,一入餐厅,就见到一个好巨型嘅鱼缸,餐厅以蓝色海洋为主题,地方阔落,而且坐得好舒服,侍应很殷勤为我哋推介菜式。咖喱蟹率先送上,朋友之前已经推介我一定要试吓呢度嘅咖喱蟹,果然冇介绍错,呢只蟹劲大只而且好多肉,应该系肉蟹,蟹肉劲厚而且鲜甜多汁,配上超香浓嘅咖喱汁劲正。我们仲点了薄饼,外脆内软,配上充满蟹肉鲜味嘅咖喱汁一齐食好正😊之后到蟹点小炒王,系餐厅嘅招牌菜式,里面有鱿鱼、韭菜、虾干、仲有腰果,韭菜爽口,鱿鱼同埋虾干都好鲜味,配埋香脆嘅腰果送饭一流👍🏻最后到农家鸡汤杂菜煲,估唔到咁大煲,除了菜之外仲有云耳茶树菇秀珍菇同埋粉丝,蔬菜爽甜,而且吸收晒鸡汤嘅鲜味,配埋粉丝一齐食好正👍🏻青柑桔柚子梳打都好正,青柑桔够晒润喉而且好香柚子味,配埋梳打水好清新👍🏻餐厅食物多元化而且味道一流,除咗中菜仲有泰菜,而且仲有好多优惠套餐可以选择,自携海鲜加工既价钱都好经济,下次可约多啲朋友再嚟试吓其他菜式😬