今日同朋友庆祝生日,朋友踏入三十大关正式成为中女,当然要食好啲去贺一贺佢啦经过我嘅严格筛选,今次就决定食上品火锅料理听讲佢哋嘅花胶鸡锅好受欢迎,一坐低即刻落单叫咗个锅先另外仲点咗上品牛肉拼盘、芝心凤尾虾、流沙汁酿墨鱼丸、鬼马油条同埋其他蔬菜。花胶鸡锅落咗半只鸡落去去煮,仲有好多翅群同花胶。侍应建议我哋煲滚咗之后饮一碗汤同食下啲料先,当然我哋有乖乖听话啦个汤正到拍得住母亲大人煲嘅爱心老火汤,完全一丁点味精都无!非常浓郁嘅花胶同鸡味,每一啖饮落肚都觉得好滋补花胶煲得好软绵绵又带少少胶质口感,份量都唔细,呢个女人恩物真系唔可以错过鸡肉肉质都好嫩滑,偷咗只鸡脾食,啖啖肉,完全唔会好似啲煲汤瘦肉咁鞋口个锅底俾我哋一人两碗咁饮,争啲无哂咁滞饮完汤之后啲食物都陆续上枱啦✨上品牛肉拼盘 - 呢个拼盘价钱系$398,价钱中等但我哋觉得超值因为佢包括咗七个唔同部位嘅牛肉。包括有顶级本地鲜肥牛、新鲜边爪位、牛柳粒、金钱展、安格斯肥牛、牛胸尖、雪花肥牛肉。当中最特别系边爪位,佢系肋骨位包围牛腩的肌肉,脂肪特别多,肉味香浓带有质感,入口够肥美。本地肥牛同安格斯肥牛都好高质素,入口即化,满口油脂甘香,我哋两个牛魔

经过我嘅严格筛选,今次就决定食上品火锅料理

听讲佢哋嘅花胶鸡锅好受欢迎,一坐低即刻落单叫咗个锅先

花胶鸡锅落咗半只鸡落去去煮,仲有好多翅群同花胶。

个汤正到拍得住母亲大人煲嘅爱心老火汤,完全一丁点味精都无!
非常浓郁嘅花胶同鸡味,每一啖饮落肚都觉得好滋补

个锅底俾我哋一人两碗咁饮,争啲无哂咁滞

饮完汤之后啲食物都陆续上枱啦

当中最特别系边爪位,佢系肋骨位包围牛腩的肌肉,脂肪特别多,肉味香浓带有质感,入口够肥美。本地肥牛同安格斯肥牛都好高质素,入口即化,满口油脂甘香,我哋两个牛魔王都食得非常满足

✨芝心凤尾虾 - 佢用虾胶包住外层,里面酿入芝士馅,尾端系用真虾尾。虾胶部份好弹牙,食得出系新鲜手打嘅虾胶,芝士馅份量刚好,配合虾胶真系perfect match!

✨流沙汁酿墨鱼丸 - 佢个流沙馅即系蛋黄流沙馅,咸香可口嘅蛋黄流沙馅虽然食落好邪恶,但佢嘅好味程度系会令你将呢啲嘢抛诸脑后

✨鬼马油条 - 呢间餐厅嘅虾胶真系要提多次佢哋真系做得好好,质感好弹牙,虾胶馅绝对系用新鲜虾肉剁成。不过呢个鬼马油条似乎适合配浓味啲嘅汤底,我要点辣椒豉油先够味

虽然上品嘅价位真系唔平,但佢完全系做到一分钱一分货嘅质素,呢间餐厅我绝对会翻啅
2019-07-20